ענף המזון באיגוד לשכות המסחר: מכירות הפירות היבשים בט"ו בשבט: כ 600-500 מיליון ₪

ענף המזון באיגוד לשכות המסחר צופה כי נתוני מכירות הפירות היבשים לקראת ט"ו בשבט, שייערך בעוד מספר ימים, יסתכמו בכ 600-500 מיליון ש"ח. כ 50-70% ממשקי הבית ירכשו פירות יבשים כלשהם לקראת החג. בתקופת חג האילנות צריכת הפירות היבשים עולה בכ-30-40% לעומת חודש רגיל.

לדברי ורד מוצפי, מחברת 'משה מוצפי יבוא ושיווק מזון' החברים בענף המזון באיגוד לשכות המסחר: בשנים האחרונות אנו עדים למגמת עלייה עקבית בצריכת פירות יבשים ואגוזים. שלא כמו בעבר, רבים הכניסו לתזונה שלהם פירות יבשים ואגוזים וצורכים אותם ע"ב קבוע במהלך כל השנה באופן יומיומי. רבים לוקחים על עצמם דרכים תזונתיות המעודדות צריכה של אלה באופן מבוקר ותוך תשומת לב לערכים התזונתיים. עקב המודעות הבריאותית ההולכת ומתרחבת, מכירות הפירות המסוכרים למיניהם ירדו בכ-50-60%, אולם צריכת המוצרים המסורתיים והטבעיים עלתה.

 

לדברי מוצפי, הפירות היבשים הפופולריים ביותר הם אגוזי מלך, משמש, שזיפים, שקדים, תמרים, תאנים.

 

איגוד לשכות המסחר מבקש להדגיש שילדים פגיעים במיוחד לסכנת חנק מדברי מזון למיניהם. למאכלי ט"ו בשבט יש במיוחד מאפיינים המגבירים את ההסתברות לחנק בקרב תינוקות בשנת החיים הראשונה ופעוטות עד גיל 4 שנים, הן קבוצות הגיל הנמצאות בסיכון להיפגע מחנק ולכן יש לנהוג באחריות רבה.

למידע נוסף בתחום זה