עדכון לחברי ענף המזון והמשקאות - 24/02/2015

1. תקינה
1.1 - להלן קישור לפניה שקיבלנו מהממונה על התקינה בעניין החלפת התקן לפסטה (ת"י 262), נא עדכנו את רז הילמן ככל שיש לכם התייחסות למסמך זה.
 
1.2 ועדות מומחים במכון התקנים -
ועדות מומחים במכון התקנים עומדות לטפל בקרוב בתקנים שמפורטים להלן.
במידה ומי מכם הוא בעל הידע הרלוונטי ומעוניין להגיש מועמדות לועדות אלו נא עדכנו את רז הילמן.
יש חשיבות רבה להשתתפות נציגי היבואנים בועדות אלו על מנת לוודא שחסמי יבוא לא ייכללו בתקן העדכני שועדת המומחים צריכה לנסח.
 
 ת"י 136- קופסאות פח אטימות 
ת"י 4756- חרדל 
ת"י 411- מלח 
ת"י 1160+1162- חומץ וחומצה אצטית מדוללת למזון
ת"י 387 - מרקים יבשים
 
2. טיוטת הנחיה חדשה של משרד הבריאות בנושא שימוש ב"מיצויים ממזונות בעלי תכונות צבע " COLOURING FOODS -  יצאה להערות הציבור. להלן קישור לטיוטת ההנחיה כפי שיצאה להערות.  נא עדכנו את רז הילמן עד לתאריך 3.3.2015, ככל שיש לכם הערות למסמך זה.
 
3. עדכונים לרשימת תוספי מזון
משרד הבריאות עדכן את רשימת תוספי המזון בהקשר של משקאות ונקטרים ובהקשר של מזון ייעודי ומזון לתינוקות ופעוטות -קישור
למידע נוסף בתחום זה