עדכון לחברי ענף המזון והמשקאות 26.3.14




1. עדכוני תקינה
ממכון התקנים פנו אלינו ועדכנו אותנו על הקמה של מספר ועדות מומחים נוספות כמפורט להלן:
-ועדת מומחים חדשה לצורך טיפול ברוויזיה לתקן הישראלי ת"י 760 -ממרחים מתוקים על בסיס שומני.
- וועדת מומחים שתטפל בריוויזיה לתקן לרסק תפוחים [ת"י 423]
- וועדת מומחים שתטפל בריוויזיה לשני תקנים ישראליים בנושא שימורי בשר: תקן ישראלי ת"י 389 - שימורי בשר בקר, תקן ישראלי ת"י 1085 - שימורי בשר בקר או כבש עם תוספות מן הצומח.

מי מכם שיש לו את הרקע והניסיון המתאים ומעוניין להציע עצמו לאחת הועדות מתבקש לפנות אל רז הילמן.


2. עדכונים מהמחלקה הבינלאומית
- הצעה עסקית בעניין יבוא מזון מארה"ב - קישור
- סין - תערוכה בתחום מזון בריאות וקוסמטיקה טבעית - קישור

3. ועידה לעסקים קטנים ובינוניים
ב- 2.4.14 תתקיים הועידה לעסקים קטנים ובינוניים במלון דיוויד איטרקונטיננטל בת"א.
חברי לשכה זכאים ל100 ₪ הנחה בדמי הרישום. לפרטים והרשמה

4. אבקת חלב לתעשיית הגלידה
במק"ח 1733 שפורסם ברשומות נקבע כי בעקבות החרגת ענף הגלידות ממסגרת הייצור הכולל המתוכנן במשק החלב, הוחלט לאפשר להם יבוא של אבקת חלב לצרכי תעשיה בפטור ממכס כפי שקיים בתעשיות השוקולד, מזון לבעלי חיים ועוד. (לעיון במק"ח ניתן לפנות אל רז הילמן).

למידע נוסף בתחום זה