מצגות מהחלק הראשון של סדרת הוובינרים בנושא סימון מזון- זרקור על ת"י 1145- סימון מזון ארוז מראש שהתקיים ב-26.4.2021

ביום 26.4.2021 התקיים הוובינר הראשון בסדרת סימון מזון בנושא ת"י 1145- סימון מזון ארוז מראש בהדרכת איתן גרנות, טכנולוג מזון

כידוע, סימון מזון הוא נושא מורכב מאד מבחינה מקצועית כאשר מעבר לחשיבות הסימון לצרכנים, ליקויים בסימון חושפים עוסקים במזון לסנקציות מצד גורמי ממשל וגם לתביעות אזרחיות ובכלל זה לתובענות ייצוגיות שמוגשות בהיקפים משמעותיים כנגד עוסקים במזון בסוגיות הנוגעות לסימון. על מנת לסייע לכם להתמצא במגוון הרחב של החוקים, התקנות והצווים העוסקים בסימון מזון, יזמנו סדרת וובינרים מקצועיים בנושא.

 

מוזמנים לעיין בחומרים מהוובינר הראשון בסדרה, בו התמקד איתן גרנות, טכנולוג מזון בת"י 1145- סימון מזון ארוז מראש- המצב כיום ושינויים עתידיים על רקע הרביזיה המתקיימת בימים אלו בתקן זה:

1. מצגת שהציג איתן גרנות- לחצו כאן

2. חוק כינויי מקור- לחצו כאן

3. ניתן לצפות בת"י 1145 ללא תשלום בקישור -אתר לצפייה בתקנים

נזכיר כי טיוטת התקן עליה דובר במהלך הוובינר לא ניתנת לצפייה כרגע (היא הופצה להערות הציבור בזמנו, ושלב זה הסתיים). נעדכן באתר הלשכה ברגע שהתהליכים במכון התקנים יושלמו והתקן יועבר להפצה להערות הציבור ע"י הממונה על התקינה.

 

מצגות מהחלקים השני והשלישי בסדרת הוובינרים לסימון מזון:

1. לעיון בחומרים מהוובינר השני בסדרת סימון מזון בו התמקדו מהנדסות המזון ריבה גור אריה- שרון וענת אברבוך, בעלות חברת הייעוץ "היבטים" בנושא סימון תזונתי לרבות מדבקות אדומות- לחצו כאן

2. לעיון בחומרים מהוובינר השלישי בסדרה, בהדרכת רוברט סגל, מנכ"ל שר יעוץ והדרכה בנושא סימון מזון- דרישות סימון שמקורן לא בת"י 1145 לחצו כאן

למידע נוסף בתחום זה