הושגה ארכה להשלמת הערכות סוכני מטען אוויר לקבלת אסמכה לשינוע חומרים מסוכנים באוויר
מר אמיר שני, יו"ר ארגון התאגידים באיגוד לשכות המסחר, רשם הישג חשוב עם קבלת ארכה של שלושה חודשים להגשת תעודות הכשרת מטענים מסוכנים (DGR) מאת ארגון יאט"א (IATA). ההצלחה הזו נובעת מהמאמצים הבלתי פוסקים של מר שני, שניהל משא ומתן מול מנכ"ל וסגן נשיא יאט"א, והביא לכך שהדרישות החדשות יותאמו לצורכי החברות הפעילות בתחום.
ישנם היום מספר רב של מוצרים המוגדרים על ידי ארגון התעופה הבינלאומי כמטענים מסוכנים, כגון משקאות אלכוהוליים, מוצרי קוסמטיקה, מוצרים המכילים סוללות ליתיום, חלקי חילוף לרכב ועוד. ההכשרה מחייבת את העובדים להכיר את קבוצת הסיכון של המוצרים הנמסרים להטסה ואת אופי אריזתם כדי למזער סיכונים. כל אלה דורשים הכשרת כוח אדם מקצועי בתחום שינוע מטענים מסוכנים, וזאת לטובת בטיחות הטיסה.
בזכות פעילותו של מר שני ולנחישות של לשכת המסחר, חברות המובילות מטענים מסוכנים באוויר יוכלו להתאים את עצמן לדרישות החדשות מבלי לפגוע בלוחות הזמנים ובפעילות השוטפת. ההישג הזה מדגיש את מחויבותנו להגן על האינטרסים של המגזר העסקי, הן בשוק המקומי והן בזירה הבינלאומית. זהו הישג קריטי במיוחד במקרים בהם נשלחים מוצרים לחו"ל להחלפה, כדוגמאות או לצורך תיקון – כולם מוצרים שעלולים להיחשב כמסוכנים לפי תקנות יאט"א.