עדכוני תקינה לחברי ענף המזון והמשקאות - פברואר 2014



1. נציגות ללשכת המסחר בועדות תקינה במכון התקנים
לאחרונה התפנו מקומות למינוי נציגים מטעם לשכות המסחר בועדות הטכניות (התקינה) הבאות הפועלות במכון התקנים הישראלי:
ו"ט 517 - מלח למאכל (הועדה אינה פעילה).
ו"ט 518 - חומץ (הועדה אינה פעילה).
חברים בלשכות המסחר שלהם ידע מקצועי וניסיון באחד מתחומי התקינה הנ"ל, עוסקים ביבוא מוצרים שתקנים ישראליים החלים עליהם נידונים באחת מהועדות ומעוניינים לייצג את לשכות המסחר בועדה טכנית המופיעה לעיל, מתבקשים להודיע על כך, בצירוף פרטים אישיים, לאגף יבוא מכס ותקינה של האיגוד, למייל: joseft@chamber.org.il.

2. עדכונים מאגף התקינה בלשכת המסחר
מכון התקנים הישראלי פרסם לאחרונה את ההצעות לתקנים או רוויזיות לתקנים הישראליים הבאים:

ת"י 216 - שמנים צמחיים. להלן קישור לנוסח
ת"י 327 - מוצרי גלידה. להלן קישור לנוסח
הממונה על התקינה במשרד הכלכלה הודיע לאחרונה לאיגוד על שינויים צפויים בתקנים הישראליים הרשמיים הבאים:
ת"י 929 - שמן פרפין לבן הבא במגע עם מזון (במקומו יבוא ת"י 929 - שמן מינרלי לשימוש במגע עם מזון - מהדורה 2014).
ת"י 1208 - אורז מעובד (במקומו יבוא ת"י 7301 - אורז, מהדורה 2014).

למידע נוסף בתחום זה