עדכוני תקינה לחברי ענף המזון והמשקאות

מכון התקנים הישראלי פרסם לאחרונה הצעות לתקנים או לרוויזיות לתקנים הישראליים הבאים:

ת"י 929 – שמן פרפין לבן הבא במגע עם מזון.
ת"י 1188 – בשר טחון, מוצרי בשר טחון ומזון המכיל בשר טחון.


הממונה על התקינה במשרד הכלכלה הודיע לאחרונה לאיגוד על כוונת משרדו לפרסם או להחליף את התקנים הישראליים הרשמיים הבאים:

ת"י 5930 – חלב ומוצרי חלב – שיטות בדיקה (ג"ת מס' 2).

מנהלת מכון התקנים הישראלי נמסר לאיגוד כי במכון הסתיים תהליך התקינה של התקנים הבאים והם הועברו לאישור ופרסום למשרד הכלכלה.

ת"י 191 – שמן זית.

מינוי נציגים מטעם הלשכה לועדות מומחים -
קיבלנו פניה מאגף התקינה במכון התקנים על תהליך מינוי מומחים לועדות מומחים שידונו בתקנים כמפורט להלן (דגש מדובר בועדות מומחים ולא בועדות טכניות)
מי מכם שהוא בעל הרקע המקצועי הידע והנסיון הרלוונטי מוזמן לפנות אלי כדי שנציג את מועמדותו לועדת המומחים
1. ועדת מומחים לטיפול ברוויזיה לתקן למיץ עגבניות ולתקן למיץ עגבניות מרוכז
2. ועדות מומחים לטיפול ברוויזיה ל - 3 תקנים:
"ריבות, מרמלדות, קרישים וקונפיטורות",
"מרציפן ומוצריו"
"חלבה".
3. ועדות מומחים לטיפול ברוויזיה ל - 2 תקנים:
"סוכר"
"סירופ גלוקוזה"
4. ועדות מומחים לטיפול ברוויזיה לתקן למוצרי פסטה
5. ועדות מומחים לטיפול ברוויזיות של התקנים:
ת"י 115 – גבינות לבנות ורכות
ת"י 244 - שמנת חמוצה
ת"י 285 – מוצרי חלב מותססים
ת"י 1361 – גבינות מלוחות
ת"י 1743 – גבינות קשות למחצה

למידע נוסף בתחום זה