תקנות לסימון מזון 1.1.2020

החל מ-1 בינואר 2020, תקנות סימון המזון המזיק יכנסו לתוקף, אשר יחייבו את היצרנים לסמן בחזית האריזה במדבקה אדומה מוצרים המכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.

ב-26.12.2017 אושרו בכנסת תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי), התשע"ח-2017.

החל מ-1 בינואר 2020, תקנות סימון המזון המזיק יכנסו לתוקף, אשר יחייבו את היצרנים לסמן בחזית האריזה במדבקה אדומה מוצרים המכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.

 

התקנות יכנסו בשתי פעימות:

פעימה ראשונה, תחל ב 1.1.2020, הסימון יחל על מוצרים המכילים יותר כמות הרשומה בטבלה ל-100 גרם/מ"ל.

פריט סימון

כמות ב-100 גרם למזון מוצק​

כמות ב-100 מ"ל למזון נוזל​

נתרן 500 מ"ג 400 מ"ג
סוכרים 13.5 גרם 5 גרם
חומצות שומן רווית 5 גרם 3 גרם

פעימה שני, תחל ב 1.1.2021, הסימון יחל על מוצרים המכילים יותר כמות הרשומה בטבלה ל-100  גרם/מ"ל.

פריט סימון

כמות ב-100 גרם למזון מוצק​ כמות ב-100 מ"ל למזון נוזל​
נתרן  400 מ"ג 300 מ"ג 
סוכרים  10 גרם 5 גרם 
חומצות שומן רווית  4 גרם 3 גרם 

 

אופן הסימון:
הסימון התזונתי יסומן על אריזת המזון במקום בולט לעין, בטבלה ממוסגרת, בשפה העברית במידה והאריזה קטנה מכדי לאפשר סימון תזונתי בטבלה כאמור, הוא יסומן בשורה או בשורות, לפי העניין.
סמלי המזון האדומים יהיו בקדמת האריזה, למעט ביחידת מזון ששטח קדמת האריזה שלה אינו גדול מ–25 סמ"ר שסימונה בסמלי המזון האדומים, ככל שסומנו, יכול שלא יהיה בקדמת האריזה, והכול באופן בולט לעין.

 

למידע נוסף באתר משרד הבריאות לחצו כאן

למידע נוסף על תקנות לסימון מוצרי מזון לחצו כאן

מצ"ב קובץ הנחיות גרפיות של שירות המזון ממשרד הבריאות

למידע נוסף בתחום זה