צו הגנת הצרכן (סימון ואריזה של מוצרי מזון) התשנ"ט – 1998

תוכן עניינים

1.       הגדרות

2.       סימון מוצר מזון

3.       סימון מוצר מזון מיובא

4.       מזון ארוז מראש

 עם תוספת

בתוקף סמכותו של שר התעשיה והמסחר לפי סעיפים 17(ב), (ב1) ו-37 לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א - 1981 (להלן - החוק), והסמכות לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ"ג - 1983 ששר הבריאות נטל לעצמו לפי סעיף 42 לחוק-יסוד: הממשלה, בהתייעצות עם ארגון צרכנים ודיג, ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת לפי סעיף 48(א) לחוק-יסוד: הממשלה, וסעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 אנו מצווים לאמור:

1. הגדרות

בצו זה -

"מזון" - דבר המיועד לצריכת אדם באכילה, בשתיה או בלעיסה, לרבות חומרי מוצא ותוספות, למעט חומרים המשמשים ברפואה בלבד;

"תקן ישראלי" ו"ת"י" - תקן כמשמעותו בסעיף 6 לחוק התקנים, התשי"ג  1953, ושהופקד לעיון הציבור במקומות המפורטים בהודעה בדבר המקומות להפקדת תקנים רשמיים ושפורסמה בילקוט הפרסומים, התשל"ו, עמ' 1871.

2. סימון מוצר מזון

(א)     סימון מוצר מזון ארוז מראש יהיה כמפורט בתקן ישראלי ת"י 1145 - סימון מזון ארוז מראש - מתמוז התשמ"ב (נובמבר 1981) - כפי שתוקן בגליונות תיקון מס' 1 מתמוז התשמ"ב (יולי 1982), בגליון תיקון מס' 2 מאלול התשמ"ט (ספטמבר 1989), בגליון תיקון מס' 3 מאב התשנ"ה (יולי 1995) ובגליון תיקון מס' 4 מתמוז התשמ"ו (יוני 1996) (בצו זה - התקן) ואולם -

(1)      דרישות תקן מיוחד או קבוצתי תהיינה מחייבות כאמור בסעיף 1 לתקן רק אם הן כלולות בצו זה;

(2)      אם דרישות התקן החל על מוצר מזון מחייבות שימוש בשם עברי השונה משמו הלועזי, מותר על אף האמור בסעיף 3.8 לתקן ובאישור מנהל שירות המזון במשרד הבריאות או מי שהוסמך על ידו, ששם המוצר בעברית לא יהיה תרגום מילולי של שמו הלועזי;

(3)      לא יחולו הוראות סעיף 10 לתקן, לענין סימון תזונתי.

(ב)     מוצר מזון מן המפורטים בטור א' בתוספת, יסומן גם כמפורט בתקן שבטור ב' לצדו לפי הסעיפים או סעיפי המשנה, הישימים לפי הענין של אותו תקן, כמפורט בטור ג' לצדו.

(ג)      מוצר מזון לא יסומן בשם או בכינוי כאמור בטור א' לתוספת או בשם או בכינוי דומים, אלא אם כן מתקיימים בו אלה:

(1)     הוראות התיאור שבסעיפים או בסעיפי המשנה, הישימים לפי הענין, בטור ד' לתוספת של התקן הישראלי המפורט בטור ב' לצדו;

(2)     הוראות המשקל לאחר סינון כמפורט בטור ה' לצדו.

3.  סימון מוצר מזון מיובא

מוצר מזון מיובא יסומן לפני יבואו, או במחסן רשוי כהגדרתו בפקודת המכס, אלא אם כן התיר פקיד המכס מכוח סעיף 8(א) לפקודת היבוא והיצוא, [נוסח חדש], התשל"ט  1979, שחרור המוצר, או ניתן פטור מקיום תנאי הסימון על פי סעיף 2(ד) לצו יבוא חופשי, התשל"ח  1978, ובכפוף לתנאים שבהם הותנה השחרור או הפטור, הכל לפי הענין.

4.  מזון ארוז מראש

האריזה של מוצר מזון ארוז מראש תהיה כמפורט בת"י 1118 חלק 1 - תכולה אחידה של מוצרי מזון ארוזים מראש - כסלו התשמ"ב (נובמבר 1981) - כפי שתוקן בגליון תיקון מס' 1 מאדר התשמ"ד (מרס 1984), גליון תיקון מס' 2 מטבת התשמ"ח (דצמבר 1987) וגליון תיקון מס' 3 מתמוז התשנ"ח (מרס 1998).


תוספת 
2

(סעיף 2)

טור א'

טור ב'

טור ג'

טור ד'

טור ה'

מוצר המזון, שמו או כינויו

שם התקן הישראלי ומספרו

סעיפים או סעיפי משנה בתקן לענין סימון

סעיפים או סעיפי משנה בתקן לענין תיאור

משקל לאחר סינון

פירות וירקות משומרים

מעדן פרי, פובידל,קונפיטורה, ריבה, מרמלדה, קריש, מעדן פרי-פובידל - הכל בציון שם הפרי או הפירות, ריבה מעורבת

ת"י 34 - ריבות, מרמלדות, קרישים, קונפיטורות ופובידל - אב התשנ"ג(אוגוסט 1993)

104 - מין המוצר ותיאורו;

107 - סימון; 204.3 - המשקל הנקי למעשה.

104 - מין המוצר ותיאורו;

105 - חומרי מוצא; 106 - תוספות; 201 - דרישות כלליות; 202 - תכולת הפרי; 203 - תכולת כלל המוצקים הנמסים; 205 - זיהוי הפרי.

 

אפונה ירוקה, אפונת גינה -

קטן מאוד, קטן, בינוני, גדול.

ת"י 56 - שימורי אפונה ירוקה - סיוון התשל"ו (יוני 1976) - כפי שתוקן בג"ת מס' 2 מאלול התשמ"ג (אוגוסט 1983) ובג"ת מס' 3 מסיוון התשמ"ח (מאי 1988)

104 - מיון; 109 - סימון (למעט המילים "וזאת בערכים הנקובים בטבלה 6" ו-"לפי הערכים שבאותה טבלה" שבסעיף 109.4);

207 - משקל (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

105 - חומרי מוצא; 201 - דרישות כלליות; 204 - גודל האפונים ואחידותם;

205 - דרגת ההבשלה;

206 - הפגמים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי

של המכל יהיה לפחות 56%.

מלפפונים בחומץ, מלפפונים במלח, מלפפונים במלח ללא תמיסה, מלפפונים בטעם חמוץ- מתוק - שלמים (קטן מאוד, קטן, בינוני, גדול), פלחים, פרוסות, חתוכים לאורך, קוביות

ת"י 58 -  מלפפונים כבושים - תשרי התשנ"ח (ספטמבר 1977) - כפי שתוקן בג"ת מס' 2 מסיון התש"ן (יוני 1990)

104 - מיון; 106 - סימון (למעט המילים "סעיף 105.1 וסעיף 202" שבסעיף 106.4); 202.2.

201 - דרישות כלליות; 203 - קבוצות הגודל של המלפפונים;

204 - אחידות הגודל של המלפפונים (רק ביחס לכינוי "מעולה"); 205 - סבולת פגמים; 208 - תכולת המוצקים למעט מלח.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה: בחתוכים - 54% לפחות, בשלמים - 50% לפחות.

כרוב כבוש, כרוב בחומץ, כרוב אדום כבוש, כרוב אדום בחומץ

ת"י 96 - כרוב חמוץ: כבוש או בחומץ - חשוון התש"ם (אוקטובר 1979) - כפי שתוקן בג"ת מס ' 1 מאדר התשנ"א (פברואר 1991)

104 - מיון המוצר ותיאורו;

107 - סימון.

201 - דרישות כלליות;

204 - סבולת פגמים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 73%.

פלחי אשכוליות, פלחי אשכוליות שבורים, פלחי אשכוליות ורודות, פלחי אשכוליות ורודות שבורים - במים, במיץ אשכוליות טבעי, במיץ אשכוליות בתוספת סוכר, בסירופ.

ת"י 112 - פלחי אשכוליות משומרים ע"י טיפול בחום - ניסן התשל"ה (מרס 1975) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מתשרי התש"ם (ספטמבר 1979)

103 - מיון המוצר;

107 - סימון

103 - מיון המוצר; 104 - הכנת הפרי; 105 - התמיסה;

201 - דרישות כלליות;

202 - ערך רפרקטומטרי;

היחס בין המשקל

לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 46%.

פלחי תפוזים, פלחי תפוזים שבורים, במים, במיץ תפוזים טבעי, במיץ תפוזים בתוספת סוכר, בסירופ.

ת"י 113 - פלחי תפוזים משומרים ע"י טיפול בחום - ניסן התשל"ה (מרס 1975) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מתשרי התש"ם (ספטמבר 1979)

103 - מיון המוצר;

107 - סימון

103 - מיון המוצר; 104 הכנת הפרי; 105 - התמיסה;

201 - דרישות כלליות;

202 - ערך רפרקטומטרי.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 53%.

פירות וירקות משומרים בחום (בציון השם או הכינוי שיוחד להם בתקן מיוחד החל עליהם)

ת"י 143 - מוצרי פירות וירקות משומרים בטיפול בחום בלבד - שבט התשל"ח (ינואר 1978) - כפי שתוקן בג"ת מס' 2 מכסלו התשמ"ו (נובמבר 1985) ובג"ת מס' 3 מאדר התשנ"ד (פברואר 1994)

102א' - מיון; 107 - סימון (למעט המשפט "כל הערכים המוצהרים...(אם קיים תקן כזה)." שבסעיף 107.1.2); 210 - הכמות.

103 - חומרי מוצא;

201 - דרישות כלליות;

206 - תכולה כוללת של המוצקים הנמסים

 

אפונה ירוקה וגזר, אפונת גינה וגזר

ת"י 147 - שימורי אפונה ירוקה וגזר - סיוון התשמ"א (יוני 1981) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מאב התש"ן (יולי 1990)

107 - סימון (למעט המילים "כנקוב בסעיף 203, טבלה 2" ו-"כנדרש בסעיף 202" שבסעיף 107.2); 202 - משקל נקי (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

103 - חומרי מוצא;

201 - דרישות כלליות;

204 - היחס בין האפונה לגזר; 205 - יחידות פגומות; 206 - דרגת ההבשלה של האפונים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 57%.

זיתים ירוקים, זיתים ירוקים כבושים - בציון הזן.

ת"י 157 - זיתים ירוקים כבושים - חשוון התשל"ט (נובמבר 1978) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מאדר התשמ"ב (מרס 1982) ובג"ת מס' 2משבט התשמ"ז (פברואר 1987)

105 - מיון וכנוי; 107 - סימון (למעט המילים "לפי הערכים המפורטים בטבלה 3" בסעיף 107.4); 210 - המשקל לאחר סינון (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

103 - חומרי מוצא;

105 - מיון וכינוי;

201 - דרישות כלליות;

208 - טבולת פגמים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה בזיתים שלמים: גודל "ענק" - 55% פחות, גודל אחר - 57% לפחות, בנטולי גלעין - 45% לפחות, בממולאים - 55% לפחות.

שעועית ירוקה, שעועית צהובה,

שעועית מנומרת - שלמה או חתוכה

ת"י 229 - שימורי שעועית בתרמילים - אב התשמ"א (אוגוסט 1981) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מטבת התשמ"ד (דצמבר 1983)

103 - מיון וסיווג; 106 - סימון (למעט המילים "וזאת רק בערכים המפורטים בטבלה 1 המתייחסים לדוגמא" והמלים "לפי הערכים שבאותה טבלה" בסעיף 106.4); 206 - משקל (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

103 - מיון וסיווג; 104 - חומרי מוצא ותוספות (הקטע הראשון "חומר המוצא... התרמילים והגבעולים.")

201 - דרישות כלליות;

202 - צבע התרמילים והזרעים; 203 - אורך היחידות; 207 - דרישותלסוגי המוצר.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה בשלמה - פחות 52%; בחתוכה - לפחות 55%.

שעועית לבנה ברוטב עגבניות, שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות.

ת"י 394 - שימורי שעועית לבנה ברוטב עגבניות - אייר התשנ"ב (מאי 1992)

106 - סימון (למעט המילים "וזאת רק לפי הערכים הנקובים בטבלה 1" בסעיף106.2); 202 - משקל (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

103 - חומרי מוצא;

201 - דרישות כלליות;

203 - סבולת פגמים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 61%.

רסק תפוחים, רסק תפוחים ממותק, רסק תפוחים בתוספת סוכר, רסק תפוחים טבעי, רסקתפוחים ללא תוספת סוכר.

ת"י 423 - רסק תפוחים - תשרי התשל"ו (ספטמבר 1975)

103 - מיון; 106 - סימון.

103 - מיון; 104 - חומרי המוצא ותכולתם; 201 - דרישות כלליות;

202 - תכולת כלל המוצקים הנמסים; 204 - סמיכות.

 

במיה ברוטב עגבניות

ת"י 424 - שימורי במיה ברוטב עגבניות - אדר התשל"ט (פברואר 1979)

106 - סימון;

102 - חומרי מוצא; 201 - דרישות כלליות למוצרהמוגמר; 202 - תכולת הבמיה

 

גזר שלם, גזר שלם גמדי, גזר שלם כדורי, פרוסות גזר, קוביות גזר, גזר בשבבים

ת"י 440 - שימורי גזר - שבט התשמ"א (ינואר 1981)

103 - מיון; 107 - סימון (למעט המילים: "ותצוין רק באחד הערכים המפורטים בטבלה 2 בעמודות שכותרתן "בדוגמה" והמילים: "אך ורק לפי סעיף 202")

103 - מיון; 104 - חומרי מוצא ותוספות (הקטעהראשון "נוסף על הדרישות... רחוץ במי שתיה");  201 - דרישות כלליות, 203 - גודל היחידות ואחידותן; 205 - יחידות פגומות.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה בגזר לא חתוך - 51% לפחות, בחתוך - 53% לפחות.

לפתן פירות (בציון שם הפרי אוהפירות) - שלם, חצאים, רבעים,פלחים, פרוסות, קוביות, חתיכות - מקולף או שאינו מקולף - במים, במיץ פרי מהול במים, במיץ פרי, במיץ פרי בתוספת סוכר, בסירופ.

ת"י 441 שימורי פירות (לפתנים) - טבת התשנ"ח (ינואר 1998)

1.5 - מיון; 2.2 - סימון;

1.4 - הגדרות; 1.5 - מיון; 2.1.1 - הפרי; 2.3 - דרישות כלליות למוצר; 3.1 -  פגמים; 3.2 תכולת כלל המוצקים הנמסים;

סעיף 3.3 לתקן - משקל לאחר סינון

אספרגוס, אספרגוס לבן.

ת"י 486 - שימורי אספרגוס - ניסן התשל"ט (פברואר 1979)

102 - מיון; 106 - סימון;

202 - מידות של אספרגוס שלם.

102 - מיון; 103 - חומרי מוצא ותוספות (המשפט הראשון "האספרגוס המשמש... בסעיף 103 של ת"י 143."); 201 - דרישות כלליות (למעט 201.3 - סידור במכל); 203 - המירקם;

204 - התמיסה; 205 - ראשים.

סעיף 206 לתקן - משקל האספרגוס לאחר סינון.

פטריות, פטריות תרבותיות - שלמות, קטנות, בינוניות, גדולות, כפתורים, פרוסות, חתיכות - בציון הזן או הזנים או המילים "תערובת זנים".

ת"י 655 - שימורי פטריות תרבותיות - שבט התשמ"ז (פברואר 1987) - כפי שתוקן  בג"ת מס' 1 מתמוז התש"ן (יוני 1990)

104 - מיון וכינוי; 108 - סימון; 203.1 - קוטר הכובע.

104 - מיון וכינוי; 105 - חומרי מוצא; 201 - דרישות כלליות; 204 - דרישות טיב; 205 - הימצאות חומר זר.

סעיף 202 לתקן - הכמות (הדרישה ליחס מינימלי בין המשקל לאחר סינון ובין נפח המכל).

זיתים שחורים טבעיים, זיתים שחורים בטעם מרינד, זיתים שחורים, זיתים שחורים כבושים.

ת"י 664 - זיתים שחורים

כבושים - אייר התשל"ט(אפריל 1979) - כפישתוקן בג"ת מס' 1 מאדרתשמ"ב (מרס 1982), בג"ת מס' 2משבט התשמ"ז (פברואר1987) ובג"ת מס' 3 מתמוז התש"ן (יוני 1990)

105 - מיון וכינוי; 107 - סימון (למעט המילים "לפי ערכים המפורטים בטבלה 3" שבסעיף 107.5).

103 - חומרי מוצא; 105 - מיון וכינוי; 201 - דרישות כלליות; 209 - סבולת הפגמים; 210 - אחידות גודל הזיתים;

 

 

תוספת 2

(סעיף 2)

 

 

טור א'

טור ב'

טור ג'

טור ד'

טור ה'

מוצר המזון, שמו או כינויו

שם התקן הישראלי ומספרו

סעיפים או סעיפי משנה בתקן לענין סימון

סעיפים או סעיפי משנה בתקן לענין תיאור

משקל לאחר סינון

פירות וירקות משומרים

מעדן פרי, פובידל,קונפיטורה, ריבה, מרמלדה, קריש, מעדן פרי-פובידל - הכל בציון שם הפרי או הפירות, ריבה מעורבת

ת"י 34 - ריבות, מרמלדות, קרישים, קונפיטורות ופובידל - אב התשנ"ג(אוגוסט 1993)

104 - מין המוצר ותיאורו;

107 - סימון; 204.3 - המשקל הנקי למעשה.

104 - מין המוצר ותיאורו;

105 - חומרי מוצא; 106 - תוספות; 201 - דרישות כלליות; 202 - תכולת הפרי; 203 - תכולת כלל המוצקים הנמסים; 205 - זיהוי הפרי.

 

אפונה ירוקה, אפונת גינה -

קטן מאוד, קטן, בינוני, גדול.

ת"י 56 - שימורי אפונה ירוקה - סיוון התשל"ו (יוני 1976) - כפי שתוקן בג"ת מס' 2 מאלול התשמ"ג (אוגוסט 1983) ובג"ת מס' 3 מסיוון התשמ"ח (מאי 1988)

104 - מיון; 109 - סימון (למעט המילים "וזאת בערכים הנקובים בטבלה 6" ו-"לפי הערכים שבאותה טבלה" שבסעיף 109.4);

207 - משקל (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

105 - חומרי מוצא; 201 - דרישות כלליות; 204 - גודל האפונים ואחידותם;

205 - דרגת ההבשלה;

206 - הפגמים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי

של המכל יהיה לפחות 56%.

מלפפונים בחומץ, מלפפונים במלח, מלפפונים במלח ללא תמיסה, מלפפונים בטעם חמוץ- מתוק - שלמים (קטן מאוד, קטן, בינוני, גדול), פלחים, פרוסות, חתוכים לאורך, קוביות

ת"י 58 -  מלפפונים כבושים - תשרי התשנ"ח (ספטמבר 1977) - כפי שתוקן בג"ת מס' 2 מסיון התש"ן (יוני 1990)

104 - מיון; 106 - סימון (למעט המילים "סעיף 105.1 וסעיף 202" שבסעיף 106.4); 202.2.

201 - דרישות כלליות; 203 - קבוצות הגודל של המלפפונים;

204 - אחידות הגודל של המלפפונים (רק ביחס לכינוי "מעולה"); 205 - סבולת פגמים; 208 - תכולת המוצקים למעט מלח.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה: בחתוכים - 54% לפחות, בשלמים - 50% לפחות.

כרוב כבוש, כרוב בחומץ, כרוב אדום כבוש, כרוב אדום בחומץ

ת"י 96 - כרוב חמוץ: כבוש או בחומץ - חשוון התש"ם (אוקטובר 1979) - כפי שתוקן בג"ת מס ' 1 מאדר התשנ"א (פברואר 1991)

104 - מיון המוצר ותיאורו;

107 - סימון.

201 - דרישות כלליות;

204 - סבולת פגמים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 73%.

פלחי אשכוליות, פלחי אשכוליות שבורים, פלחי אשכוליות ורודות, פלחי אשכוליות ורודות שבורים - במים, במיץ אשכוליות טבעי, במיץ אשכוליות בתוספת סוכר, בסירופ.

ת"י 112 - פלחי אשכוליות משומרים ע"י טיפול בחום - ניסן התשל"ה (מרס 1975) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מתשרי התש"ם (ספטמבר 1979)

103 - מיון המוצר;

107 - סימון

103 - מיון המוצר; 104 - הכנת הפרי; 105 - התמיסה;

201 - דרישות כלליות;

202 - ערך רפרקטומטרי;

היחס בין המשקל

לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 46%.

פלחי תפוזים, פלחי תפוזים שבורים, במים, במיץ תפוזים טבעי, במיץ תפוזים בתוספת סוכר, בסירופ.

ת"י 113 - פלחי תפוזים משומרים ע"י טיפול בחום - ניסן התשל"ה (מרס 1975) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מתשרי התש"ם (ספטמבר 1979)

103 - מיון המוצר;

107 - סימון

103 - מיון המוצר; 104 הכנת הפרי; 105 - התמיסה;

201 - דרישות כלליות;

202 - ערך רפרקטומטרי.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 53%.

פירות וירקות משומרים בחום (בציון השם או הכינוי שיוחד להם בתקן מיוחד החל עליהם)

ת"י 143 - מוצרי פירות וירקות משומרים בטיפול בחום בלבד - שבט התשל"ח (ינואר 1978) - כפי שתוקן בג"ת מס' 2 מכסלו התשמ"ו (נובמבר 1985) ובג"ת מס' 3 מאדר התשנ"ד (פברואר 1994)

102א' - מיון; 107 - סימון (למעט המשפט "כל הערכים המוצהרים...(אם קיים תקן כזה)." שבסעיף 107.1.2); 210 - הכמות.

103 - חומרי מוצא;

201 - דרישות כלליות;

206 - תכולה כוללת של המוצקים הנמסים

 

אפונה ירוקה וגזר, אפונת גינה וגזר

ת"י 147 - שימורי אפונה ירוקה וגזר - סיוון התשמ"א (יוני 1981) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מאב התש"ן (יולי 1990)

107 - סימון (למעט המילים "כנקוב בסעיף 203, טבלה 2" ו-"כנדרש בסעיף 202" שבסעיף 107.2); 202 - משקל נקי (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

103 - חומרי מוצא;

201 - דרישות כלליות;

204 - היחס בין האפונה לגזר; 205 - יחידות פגומות; 206 - דרגת ההבשלה של האפונים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 57%.

זיתים ירוקים, זיתים ירוקים כבושים - בציון הזן.

ת"י 157 - זיתים ירוקים כבושים - חשוון התשל"ט (נובמבר 1978) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מאדר התשמ"ב (מרס 1982) ובג"ת מס' 2משבט התשמ"ז (פברואר 1987)

105 - מיון וכנוי; 107 - סימון (למעט המילים "לפי הערכים המפורטים בטבלה 3" בסעיף 107.4); 210 - המשקל לאחר סינון (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

103 - חומרי מוצא;

105 - מיון וכינוי;

201 - דרישות כלליות;

208 - טבולת פגמים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה בזיתים שלמים: גודל "ענק" - 55% פחות, גודל אחר - 57% לפחות, בנטולי גלעין - 45% לפחות, בממולאים - 55% לפחות.

שעועית ירוקה, שעועית צהובה,

שעועית מנומרת - שלמה או חתוכה

ת"י 229 - שימורי שעועית בתרמילים - אב התשמ"א (אוגוסט 1981) - כפי שתוקן בג"ת מס' 1 מטבת התשמ"ד (דצמבר 1983)

103 - מיון וסיווג; 106 - סימון (למעט המילים "וזאת רק בערכים המפורטים בטבלה 1 המתייחסים לדוגמא" והמלים "לפי הערכים שבאותה טבלה" בסעיף 106.4); 206 - משקל (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

103 - מיון וסיווג; 104 - חומרי מוצא ותוספות (הקטע הראשון "חומר המוצא... התרמילים והגבעולים.")

201 - דרישות כלליות;

202 - צבע התרמילים והזרעים; 203 - אורך היחידות; 207 - דרישותלסוגי המוצר.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה בשלמה - פחות 52%; בחתוכה - לפחות 55%.

שעועית לבנה ברוטב עגבניות, שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות.

ת"י 394 - שימורי שעועית לבנה ברוטב עגבניות - אייר התשנ"ב (מאי 1992)

106 - סימון (למעט המילים "וזאת רק לפי הערכים הנקובים בטבלה 1" בסעיף106.2); 202 - משקל (הדרישה לגבי יחס בין משקל מוצהר ומשקל למעשה).

103 - חומרי מוצא;

201 - דרישות כלליות;

203 - סבולת פגמים.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה לפחות 61%.

רסק תפוחים, רסק תפוחים ממותק, רסק תפוחים בתוספת סוכר, רסק תפוחים טבעי, רסקתפוחים ללא תוספת סוכר.

ת"י 423 - רסק תפוחים - תשרי התשל"ו (ספטמבר 1975)

103 - מיון; 106 - סימון.

103 - מיון; 104 - חומרי המוצא ותכולתם; 201 - דרישות כלליות;

202 - תכולת כלל המוצקים הנמסים; 204 - סמיכות.

 

במיה ברוטב עגבניות

ת"י 424 - שימורי במיה ברוטב עגבניות - אדר התשל"ט (פברואר 1979)

106 - סימון;

102 - חומרי מוצא; 201 - דרישות כלליות למוצרהמוגמר; 202 - תכולת הבמיה

 

גזר שלם, גזר שלם גמדי, גזר שלם כדורי, פרוסות גזר, קוביות גזר, גזר בשבבים

ת"י 440 - שימורי גזר - שבט התשמ"א (ינואר 1981)

103 - מיון; 107 - סימון (למעט המילים: "ותצוין רק באחד הערכים המפורטים בטבלה 2 בעמודות שכותרתן "בדוגמה" והמילים: "אך ורק לפי סעיף 202")

103 - מיון; 104 - חומרי מוצא ותוספות (הקטעהראשון "נוסף על הדרישות... רחוץ במי שתיה");  201 - דרישות כלליות, 203 - גודל היחידות ואחידותן; 205 - יחידות פגומות.

היחס בין המשקל לאחר סינון ובין הקיבול הנומינלי של המכל יהיה בגזר לא חתוך - 51% לפחות, בחתוך - 53% לפחות.

לפתן פירות (בציון שם הפרי אוהפירות) - שלם, חצאים, רבעים,פלחים, פרוסות, קוביות, חתיכות - מקולף או שאינו מקולף - במים, במיץ פרי מהול במים, במיץ פרי, במיץ פרי בתוספת סוכר, בסירופ.

ת"י 441 שימורי פירות (לפתנים) - טבת התשנ"ח (ינואר 1998)

1.5 - מיון; 2.2 - סימון;

1.4 - הגדרות; 1.5 - מיון; 2.1.1 - הפרי; 2.3 - דרישות כלליות למוצר; 3.1 -  פגמים; 3.2 תכולת כלל המוצקים הנמסים;

סעיף 3.3 לתקן - משקל לאחר סינון

אספרגוס, אספרגוס לבן.

ת"י 486 - שימורי אספרגוס - ניסן התשל"ט (פברואר 1979)

102 - מיון; 106 - סימון;

202 - מידות של אספרגוס שלם.

102 - מיון; 103 - חומרי מוצא ותוספות (המשפט הראשון "האספרגוס המשמש... בסעיף 103 של ת"י 143."); 201 - דרישות כלליות (למעט 201.3 - סידור במכל); 203 - המירקם;

204 - התמיסה; 205 - ראשים.

סעיף 206 לתקן - משקל האספרגוס לאחר סינון.

פטריות, פטריות תרבותיות - שלמות, קטנות, בינוניות, גדולות, כפתורים, פרוסות, חתיכות - בציון הזן או הזנים או המילים "תערובת זנים".

ת"י 655 - שימורי פטריות תרבותיות - שבט התשמ"ז (פברואר 1987) - כפי שתוקן  בג"ת מס' 1 מתמוז התש"ן (יוני 1990)

104 - מיון וכינוי; 108 - סימון; 203.1 - קוטר הכובע.

104 - מיון וכינוי; 105 - חומרי מוצא; 201 - דרישות כלליות; 204 - דרישות טיב; 205 - הימצאות חומר זר.

סעיף 202 לתקן - הכמות (הדרישה ליחס מינימלי בין המשקל לאחר סינון ובין נפח המכל).

זיתים שחורים טבעיים, זיתים שחורים בטעם מרינד, זיתים שחורים, זיתים שחורים כבושים.

ת"י 664 - זיתים שחורים

כבושים - אייר התשל"ט(אפריל 1979) - כפישתוקן בג"ת מס' 1 מאדרתשמ"ב (מרס 1982), בג"ת מס' 2משבט התשמ"ז (פברואר1987) ובג"ת מס' 3 מתמוז התש"ן (יוני 1990)

105 - מיון וכינוי; 107 - סימון (למעט המילים "לפי ערכים המפורטים בטבלה 3" שבסעיף 107.5).

103 - חומרי מוצא; 105 - מיון וכינוי; 201 - דרישות כלליות; 209 - סבולת הפגמים; 210 - אחידות גודל הזיתים;

 

 

למידע נוסף בתחום זה