שוק ההסעדה בסכנה: ירידה של 20% בפעילות

המעבר לעבודה מהבית חתך 25% משוק ההסעדה. חדרי האוכל של חברות רבות נותרו סגורים ומאות מעובדיהן עדיין בחל”ת. כל עוד לא יחזרו מקומות העבודה לתפוסה מלאה, מצבן לא עתיד להשתנות.

 

ענף ההסעדה במקומות עבודה מעסיק כ־15 אלף עובדים ומספק שירותי הסעדה לכחצי מיליון עובדים ביום. בימי שגרה מגלגל ענף ההסעדה במקומות עבודה מחזור מכירות של כ־3 מיליארד שקל בשנה, אך כיום ירד המחזור ב־30%-20% ביחס לימים של טרום משבר הקורונה.

 

יפה חובב מנהלת ענף המזון וחברות הקייטרינג באיגוד לשכות המסחר, שיגרה בשבוע שעבר מכתב לרוני חזקיהו, החשב הכללי במשרד האוצר, בבקשה לקיים עמו פגישה על מצבו הקשה של הענף ובו היא מפרטת את הבעיות שיצר משבר הקורונה לחברות ההסעדה."ההוצאות הקבועות נותרו ללא שינוי, הוצאות נוספו על רכישת כלים חד־פעמיים והוצאות מיגון לעובדים, ויש ירידה בהכנסות, כשמחיר הארוחות נותר ללא שינוי, וללא ביצוע התאמות מחיר לכמויות”, כתבה חובב. "בטווח הרחוק צפויה ירידה קבועה של כ־20% בפעילות, כתוצאה משינוי מבני של העסקים והמשרדים, ציפייה של הלקוחות להורדת מחירי הארוחות והפסקת פעילות תומכת כגון כיבודים ואירועים".

 

הנושא בתקשורת

כלכליסט | 29.6.2020

למידע נוסף בתחום זה