בעקבות הלחץ שהפעלנו על משרד הבריאות: תקנות סימון מוצרי המזון יידחו ל-2020

משרד הבריאות הודיע על שינוי עמדתו והסכים לדחות את רפורמת סימון מוצרי המזון, שהייתה אמורה להיכנס לתוקף בחודש מרץ הקרוב לינואר 2020, בין היתר בכדי לתת פרק זמן ליבואנים ולתעשיינים להיערך לקראת השינוי.

במקביל, ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה בתאריך 20/12/17 את תקנות סימון המזון הארוז. לפי התקנות, מזון המכיל כמויות גבוהות של סוכר, נתרן ו/או שומן רווי יסומן במדבקות אדומות ועליהן כיתוב לבן: שומן רווי בכמות גבוהה, נתרן בכמות גבוהה, סוכר בכמות גבוהה.

אנו מברכים את ועדת הבריאות של הכנסת על שהשכילה לדחות את מועד כניסת תקנות סימון המזון לתוקף לשנת 2020.

נשיא איגוד לשכות המסחר, עו"ד אוריאל לין, בירך על דחיית מועד כניסת התקנות לתוקף ומסר כי "זוהי החלטה נכונה ושקולה, שכן דרך סימון המזון שנקבעה היא ייחודית לישראל ובסטייה מהותית מהנורמות המקובלות בשווקים גדולים בעולם, כמו האיחוד האירופי וארה"ב, ואפילו בניגוד מפורש להחלטה 2118 סעיף ז', המחייבת כי שינויים טכניים יעשו בהתאמה עם השווקים הגדולים בעולם. יש לקוות כי בתקופה שנותרה עד היכנס התקנות לתוקף יעשה משרד הבריאות את כל הנחוץ על מנת להשתלב בנורמות המתגבשות היום באו"ם, שממש בזמן זה מגבש קריטריונים ברורים של סימון מזון".

אנו נמשיך לפעול על מנת למנוע פגיעה בסחר החופשי של ישראל עם השווקים המרכזיים בעולם, לטובת כלל הצרכנים.

לקריאת המכתב ששלח מנכ"ל איגוד לשכות המסחר, עו"ד דן כרמלי, למנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב

עיקרי החלטות הוועדה:

• לא יוחרגו מהתקנות: גבינה צהובה, גבינות קשות וחצי קשות, תחליפי מזון לפעוטות בני שנה ומעלה, אריזות שקופות (אלא אם סומנו יחידות המזון שבתוכן), פורמולות לצורך הרזיה והפחתת משקל, שמן קוקוס, שמן דקל.
  • כן יוחרגו מהתקנות: יחידת מזון ששטח קדמת האריזה שלה אינו גדול מ-25 סמ"ר, מרקים יבשים, מזון המורכב מרכיב אחד בלבד (גם אם הוסף לו תבלין אחד), אבקת תיבול ותערובת תיבול, משקה משכר, שמני מאכל צמחיים ושמן זית אשר עומדים בתקן.
  • כמות הנתרן ל-100 מ"ל מזון מוצק שתסומן במדבקה אדומה תהיה 300 מ"ג ומעלה, ולא 400.
  • התקנות ייכנסו לתוקף ב-1 בינואר 2020 בשני שלבים (במקום שלושה); בשנה הראשונה יהיו הקלות בקריטריונים לסימון במדבקה אדומה

הקריטריונים לסימון במדבקה אדומה יהיו:

פריט הסימון

כמות ב-100 גרם מזון מוצק שתסומן ב-2020