הליכוד מתייצב לצד העסקים: תמיכה מלאה בביטול צו הכפלת הפטור ממע״מ ביבוא אישי
שרים וח"כים מהליכוד הביעו תמיכה מלאה בביטול צו הכפלת הפטור ממע"מ ביבוא אישי. ח"כ אלי דלל: "אחרי שנבטל את הצו הזה - נוריד ל-0 את הפטור ממע"מ"
היום (ב', 26.01) הגיעו נציגי איגוד לשכות המסחר וכ-50 בעלי עסקים קטנים והתכנסו באולם ועדת הפנים בכנסת לישיבת חירום עם ח"כים מהליכוד, במטרה להעלות את נושא ביטול הפטור ממע"מ לדיון והכרעה במליאה, בהמשך להחלטת ועדת הכספים. בעלי העסקים הציגו נתונים על פגיעה אנושה בתחרות מול אתרי הסחר מחו"ל ודרשו מחברי הכנסת להפסיק את האפליה לרעה של הקמעונאי הישראלי.
שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר: "זה מאוד מרגש אותי, לא ראיתי מפגן כזה של הזדהות הרבה זמן. יש מכנה משותף בין הרפורמות האלה. הייתי אתמול אצל שר האוצר ואמרתי לו: חתמת ביולי האחרון על תשובה למבקר המדינה הממליץ להעלות את הפטור, ושם נכתב כי הרחבת הפטור ממע״מ ביבוא אישי צפויה להעמיק את הפגיעה בתחרות ההוגנת בשוק המקומי וליצור עיוות מס משמעותי כמו גם בסבסוד, שעלול להוביל להיחלשות ענפים שלמים במשק, צמצום משרות ופגיעה בפיריון ובשכר- ציטוט מתגובת משרד האוצר ביולי 2025 לדו״ח מבקר המדינה. אתה, שר האוצר, ניסחת את מה שאני רוצה לומר בצורה הטובה ביותר.״
ח"כ אלי דלל, שיזם את הדיון ומוביל את המאבק בכנסת ובליכוד: "קיבלנו החלטה פה אחד של תמיכה בביטול הצו. הנושא הוא גם פוליטי. שר האוצר יעשה כמה מהלכים מול ראש הממשלה, אך אני מתכוון לעמוד על כך שהצו יבוטל חד-משמעית ולא ארפה מהנושא. כמעט כל חברי הכנסת, כמעט בלי יוצא מן הכלל, בעד ביטול הצו. ברגע שהצו הנוכחי יבוטל - נמשיך במלחמה הזו עד לביטול טוטאלי של הפטור."
יו״ר ועדת כספים, ח"כ חנוך מיליבצקי: "חייבים להעלות את זה למליאה, כך קובע התקנון. גם הקואליציה וגם האופוזיציה נגד הסיפור הזה - כולם מבינים את האירוע. יצא לי לדבר עם שר האוצר כמה וכמה פעמים, ואין מילה אחת שלו שהוא עמד בה. אני לא סומך עליו ולא על המילים שלו. אנו מודעים ללחץ ולכך שזה פוגע בלחם שאתם מביאים הביתה".
ח"כ עידית סילמן: "צריך לעשות חשיבה מחודשת ולשקול את הדבר הזה ביתר שאת. אנשים רוצים תחרות הוגנת והוגנות לשוק המקומי כדי שיוכל להתחרות – אלו אזרחי מדינת ישראל שנפגעים. אנחנו רוצים לעשות שינויים. ב-OECD הטילו קנסות על ייבוא אישי מחוץ למדינות. אי אפשר להתעלם מקול האנשים. אין לי זכות הצבעה בכנסת כשרה, אך אני מצפה שהח"כים שנכנסו במקומנו יצביעו נגד."
ח"כ ששון גואטה: "אני איתכם. אתם מניעים את הגלגל ומייצרים מקומות תעסוקה. צריך לחשוב על פתרון ולא נעשה חשבון לאף אחד. מי הוביל את זה? פורום קהלת? אני חושב שקהלת זה הדבר הכי מסוכן שיש למדינה, הם לא באו מהעם. כל מי שאכפת לו מהעסק שלו צריך להגיע לכנסת ולהסביר לכל ח"כ את האירוע כדי שיצביעו איתנו להפיל את הפטור."