ענף המזון באיגוד לשכות המסחר: שווי מכירות הפירות היבשים בט"ו בשבט- 200 מיליון ₪

שוק הפירות היבשים נאמד בכ- 600 מיליון ₪ בשנה. בתקופת חג הט"ו בשבט חל גידול של כ- 300% בצריכת פירות יבשים, ביחס לחודש רגיל בשנה, כך שכ- 34% מהמכירות השנתיות של הפירות היבשים מתבצעות במהלך החג. כך מסר ראובן שליסל, יו"ר ענף המזון באיגוד לשכות המסחר, בעלים ומנכ"ל משותף בחברת ליימן שליסל, לרגל חג הט"ו בשבט שיחול ביום שבת הקרוב.

שליסל צופה כי המכירות של פירות יבשים לקראת החג הקרוב יסתכמו בכ- 200 מיליון ₪. כ- 75% ממשקי הבית יקנו פירות יבשים כלשהם לקראת ט"ו בשבט, כאשר הפירות המבוקשים ביותר הם: תמרים, משמשים, שזיפים, צימוקים ותאנים. לדבריו "השנה צפוי גידול של בין 3-4 אחוזים בקניית פירות יבשים במשקי הבית בישראל."
 
מדרג הפירות היבשים לפי פופולאריות בתקופת חג ט"ו בשבט :
 
1. תמרים
2. משמש
3. שזיף
4. תאנים
5. צימוקים  

למידע נוסף בתחום זה