נציגי איגוד בתי המלון שבלשכת המסחר בישיבת עבודה ראשונה עם שר התיירות

נציגי איגוד בתי המלון שהוקם לאחרונה בלשכת המסחר, קיימו פגישת עבודה ראשונה עם שר התיירות מר יואל רזבוזוב, וגורמי המקצוע במשרד.

בין הנושאים שנדונו בישיבת העבודה: פתיחת השמים וקידום תיירות נכנסת לישראל לאור חשיבותה לכלכלת ישראל; המשך מתווה המענקים לעסקים בענפי המלונאות שנפגעו כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה; קידום תיירות קבוצתית, לרבות חינוכית וצליינית; יצירת מתווה לקידום תיירות הפנים בישראל במחירים הוגנים בכל רחבי הארץ וחשיפת אתרים בישראל למטייל הישראלי, ועוד.

לאחרונה הוקם באיגוד לשכות המסחר איגוד בתי המלון, במטרה לייצג את בתי המלון הקטנים והבינוניים וכלל תעשיית התיירות הנכנסת, שנמצאת במשבר כבר שנתיים, מול משרדי הממשלה, בכלל זה משרדי האוצר, התיירות, פיתוח הנגב והגליל, בריאות, כלכלה וכל המוסדות הרלוונטיים, בזירה המקומית והבינלאומית. מדובר בתשתית רחבה של בתי מלון קטנים ובינוניים, בתי הארחה בקיבוצים, הוסטלים, ועוד.

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, ציין בפגישה כי "למפגש זה חשיבות רבה בהדגשת הצרכים המיוחדים ואף הפוטנציאל הטמון בתשתית רחבה של בתי מלון קטנים ובינוניים המשרתים את התיירות הנכנסת והיכולים לייצר אף תשתית תיירות פנים עממית, המשלבת חווית אמת לתייר הישראלי."

אבי זנדברג, מבעלי מלון אסטוריה טבריה, אמר בפגישה כי "בכוונתנו לייצג את כלל ענף בתי המלון, במרכז ובפריפריה. אנו נפעל בשיתוף פעולה עם משרד התיירות ועם כל עולם התיירות - המדריכים, מארגני תיירות נכנסת, הסוכנים, משרדי נסיעות והאטרקציות התיירותיות, הפרוסים בכל רחבי הארץ, כדי להביא למימוש הפוטנציאל הטמון בענף זה, שתרומתו המרכזית למשק הישראלי ולכלכלה הינה חשובה."

יעקב אמסלם מבעלי קבוצת אמסלם תיירות ונופש, ציין כי "התיירות בעולם מגלגלת מחזור שנתי של כ-2.8 טריליון דולר, שחצי מהכנסות אלו מופנה למקומות האירוח. ענף המלונאות בישראל מעסיק אלפי עובדים, באופן ישיר ועקיף, במגוון רחב של תפקידים, שיש להם פוטנציאל צמיחה עצום, כך שפתיחת השמים תביא להגדלת הכנסות המדינה."

עוד השתתפו בפגישה עם שר התיירות: אריאלה שמידע, מלון ג'רוזלם גולד; אורן כהן, מלון דונה גרציה; ציפי נטל, מלון אסטוריה טבריה ונציגים נוספים.

קרדיט צילום: איגוד בתי המלון.

קבצים מצורפים