נשיא האיגוד: מדיניות הממשלה והתמודדות הקבינט עם הנגיף הקורונה - כישלון ידוע מראש

לדברי עו"ד אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר, "מדיניות הממשלה וקבינט הקורונה בהתמודדות עם נגיף הקורונה היא כישלון ידוע מראש. הממשלה וקבינט הקורונה נכנסו למעין כלא של תבנית חשיבה שגויה. הנוסחה של סבבי סגר גורף, גם של הציבור וגם של המגזר העסקי, ולאחר מכן תוואי יציאה הדרגתי, מבטיחה כישלון ברור במאבק בקורונה. על הממשלה ללמוד משגיאות העבר ולשנות את תפיסות העבודה מן היסוד."

"בתקופת הסגר יש להתמקד בכל הכוח והיכולת במוקדים המייצרים את התחלואה ולא באופן רוחבי גורף. הכישלון התבטא בהעדר אכיפה נאותה בכל המצבים של התקהלויות וגם בפתיחת נתב"ג, שאפשרה לישראלים נושאי הנגיף ומוטציות להיכנס לישראל ללא בקרה."

"על הממשלה וקבינט הקורונה להפנים שאנו נאלץ לחיות עם הקורונה לפחות עד סוף יוני השנה, ובתום הסגר הנוכחי כל מתווה מדורג של יציאה מהסגר הוא פסול ומוטעה. במקום לשים דגש מה צריך להישאר סגור, צריך לשים דגש איך לפתוח נכון ויעיל. יש לעצב שינוי עמוק בדפוסי ההתנהגות של כלל הציבור והעסקים. חזרה לאותם דפוסי התנהגות גם על פי מתווה מדורג, תמחק את התועלת של הסגר."