| 18/10/2017

יפן: מימון מלא ליבואני מזון לביקור ביפן ופגישות עם יצרנים, 19-22.2.18

יבואני מזון ומשקאות חברי הלשכה, המעוניינים לעבוד עם ספקים מיפן, מוזמנים להגיש בקשה לתוכנית מימון ייחודית של ממשלת יפן, המשלבת ביקור בתערוכה ופגישות אישיות עם יצרנים יפניים מקומיים. התוכנית משלבת ביקור בתערוכת מזון ומשקאות בעיר אוסקה ביפן Agri Food EXPO OSAKA ובמקביל ביקור בשני מחוזות (לבחירה), בהם יתקיימו סיורים ומפגשים עם יצרני מזון מקומיים. עלויות הביקור, לרבות טיסות, לינה ותחבורה, ימומנו ע"י ממשלת יפן.

במסגרת המפגש יאורגנו ליבואנים, אשר ייבחרו ע"י המארגנים, פגישות אישיות בהתאם לסוג הפעילות של החברה עם יצרנים בתחומים ספציפיים.


התוכנית תתקיים בין התאריכים 19 עד 22 בפברואר 2018 ותערך במחוזות הבאים: Kansai (בדגש על אוסאקה), Hukuriku (תחומי השיפוט של Fukui, Ishikawa ו- Toyama) ו- Sanin (תחומי השיפוט של Shimane ו-Tottori).

התוכנית מתחלקת לשני מסלולים אפשריים:

מסלול ראשון : Osaka-Hukuriku
מסלול שני    : Osaka- Sanin

 

מחוז Osaka

אוסקה ממוקמת בחבל הארץ קנסאי, הנחשב כמרכז של תרבות המזון. חבל ארץ זה מורכב משישה מחוזות (אוסקה, קיוטו, Hyogo, Nara, Shiga ו-Wakayama) כאשר כל מחוז מייצר מזונות מקומיים ייחודיים, כולל מזונות חקלאיים ומוצרי מזון מעובדים אחרים.

בין המוצרים: רטבים (סויה, מיסו), חומץ, מיונז, תיבולים למרקים, פירות טריים ושימורי פירות (שזיף, אפרסק, תאנה, מנדרינה, אפרסמון ועוד), מאכלי ים (טונה, בוניטו ודגים אחרים,אצות ואצות יבשות ועוד), דגים מיובשים (סרדינים), מגוון ממתקים, יין שזיפים ויין אורז, תה (כולל תה ירוק), בשר ועוף, נודלס ועוד.

 

מחוז Hukuriku

ממוקם במרכז האי הונשו. המחוז ידוע בעושר ומגוון מוצרים חקלאיים הגדלים במישור הנהר הפורה שנוצר על ידי נהרות זורמים מרכס הרי טטיאמה והר הקוסאן, שניהם בין שלושת ההרים המפורסמים ביותר של יפן. 
אזור זה משמש כנקודת מוצא לים יפן עבור נתיבי שינוע בינלאומיים ומסלולי אוויר בינלאומיים.
אוכלוסיית האזור מונה 1.15 מיליון איש והוא נמצא במרחק נסיעה של שעתיים וחצי מטוקיו ואוסקה. 

החקלאות מתמקדת בעיקר באורז, המהווה למעלה מ -60% מסך התוצרת החקלאית, בירקות ובדיג. ענף הדייג מפותח מאד באזור והדגים נמצאים בשפע לאורך כל השנה, ומוצרים מעובדים רבים מיוצרים ממינים שונים של דגים ופירות ים ייחודיים.

מוצרים מפורסמים נוספים: ירקות מסורתיים (תרד, שורש לוטוס, צנוניות), בטטות, עגבניות, אבטיחים, ענבים, בשר, דג לסושי, טופו, סרטנים, צדפות, רטבים (סויה, ממרח שעועית-מיסו, סאקה), ממתקים מסורתיים, משקה סאקי ועוד.

 

מחוז Sanin

ממוקם באזור המערבי של האי Honshu מול הים היפני. זהו האזור הדרומי ביותר ביפן בו יורדים שלגים כבדים במהלך החורף. 70% משטח ההרים מכוסה עצים ומספר התושבים במחוז עומד על מעט יותר ממיליון איש.

מוצרי מזון אופייניים: מוצרי דיג (סרטנים, צדפות ועוד), יין יפני ומשקאות אלכוהוליים אחרים, בשר בקר, רוטב סויה טבעי ורטבים אחרים, סושי, אורז, ממתקים יפנים ועוד.

 

 שימו לב! מועד אחרון להגשת מועמדות: 22.10.17

 

חברים המעוניינים להשתתף בתכנית מתבקשים למלא את טופס הרישום שלהלן בהקדם האפשרי. מספר המקומות מוגבל!

 

 

 

קבצים מצורפים

פרטים על האירוע

  • תאריך:
    19/02/2018
  • עד תאריך:
    22/02/2018
  • מקום:
    יפן
  • איש קשר:
    לירן אביטן
  • דוא"ל:
*
*
*
*
*
*
*