הסינים מגלים את התיירות הרפואית בישראל

האגודה הישראלית לתיירות רפואית באיגוד לשכות המסחר קיימה יום עיון בדבר היערכות לקראת הגעת תיירות רפואית מסין לישראל ולקראת יציאתה של משלחת ישראלית לסין בקיץ הקרוב, שתכלול חברות תיירות רפואית מישראל ונציגי בתי חולים ישראלים. כיום מערך הרפואה בסין מתפתח, אך עדיין אינו מוביל כמו במרבית מדינות העולם המערבי, וסינים רבים מהמעמד הבינוני ומעלה פונים לטיפולים מורכבים במרכזים רפואיים ברחבי העולם, ובכללם בקוריאה הדרומית, יפן, ארה"ב, בריטניה ושוויץ. בשנת 2014 יצאו מעל 40 מיליון סינים לטיפולים רפואיים מחוץ לסין, בהיקף כספי של כחצי טריליון דולר.

 

ההערכה לישראל וכן הקשר החם בין הממשלות בשנים האחרונות, שהגיע לשיא עם ביקור ראש הממשלה בסין במאי 2013, הובילו לכך שרופאים סינים רבים מעדיפים לעבור השתלמויות והכשרות בבתי חולים בישראל. המודעות הרפואית ההולכת וגוברת בקרב אזרחי סין, הרמה הרפואית הגבוהה במרכזים רפואיים בישראל, והתמחויות של בתי חולים בישראל בטיפולים וניתוחים מורכבים, העמידו את מדינת ישראל על מפת הרפואה הסינית.

במהלך יום העיון למדו חברי האגודה לתיירות רפואית בישראל על נושאים מהותיים למטופל הסיני בבחירת הטיפול הרפואי, טיפולים רפואיים שהסינים מבקשים לבצע מחוץ למדינתם, תרבות סינית וכדומה. הושם גם דגש על שילוב החלמה והתאוששות לאחר ניתוחים מורכבים, בעיקר בים המלח, שנחשב אטרקציה מבוקשת מבחינת הסינים.

בתקופה הקרובה יפעלו לקיים חברי האגודה הישראלית לתיירות רפואית מפגשי היכרות עם מקביליהם באגודה לתיירות רפואית בסין, בכדי לחזק את הקשרים בין שני הצדדים.

מרק כצנלסון, יו"ר האגודה הישראלית לתיירות רפואית ציין כי "כיום מדינת ישראל נמצאת במשבר בענף התיירות בכלל, ובתיירות הרפואית הנכנסת לישראל בפרט. משכך, ישנה חשיבות לפתיחת שווקים חדשים, וסין הינה מדינה עם פוטנציאל גבוה הן בתיירות כללית והן בתיירות רפואית. הגעת תיירות רפואית מסין, תוך שמירה על כללי אתיקה וכללים ברורים שלא יפגעו בטיפול בחולים ישראליים, הינה הפתרון היעיל ביותר להגדלת התקציבים של בתי החולים הציבוריים בישראל, ולשמירת המערך הרפואי בישראל. תיירים רפואיים, שמקבלים בישראל שירות רפואי מבין המובילים בעולם, הינם שליחים של רצון טוב ועשויים לשפר את תדמיתה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית."

לדברי רונן סולומון, מנהל תחום תיירות רפואית באיגוד לשכות המסחר: "בניגוד לדעה הרווחת כאילו תייר רפואי תופס את מקומו של מטופל ישראלי, יש להבהיר כי התייר הרפואי לרוב מקבל את הטיפולים בשעות שמטופל ישראלי לא פנוי לקבלם. לראייה, כיום כשרמת התיירות הרפואית הנכנסת לישראל הינה נמוכה משמעותית מבעבר, הרי שאנו עדיין רואים תורים ארוכים בבתי החולים הציבוריים בישראל, לרבות תורים ארוכים בבתי חולים בפריפריה, שאליהם כלל לא מגיעים תיירים רפואיים. תייר רפואי לא זוכה לשום קיצור תורים למול מטופל ישראלי. הוא מזמין תור מראש כמו כולם, ורק פשוט מגיע לישראל לקראת מועד הטיפול."

לדברי זאב לביא, מנהל האגף לקשרים בינלאומיים באיגוד לשכות המסחר: "לתיירות הרפואית מסין פוטנציאל רב בחיזוק תעשיית התיירות הרפואית בישראל, והיא צפויה להכניס כסף רב לקופת המדינה. ענף תיירות רפואית בישראל מוערך כיום בכ-1.5 מיליארד ₪ בשנה. יש לזכור, כי תיירים רפואיים חוזרים הביתה עם אהדה רבה לישראל ואף צפויים להגביר את התיירות הכללית מסין לישראל."

למידע נוסף בתחום זה