יגאל קורן | יועץ עסקי לניהול בכיר | מאמרי דעה | 23/12/2014

אסטרטגיית שיווק בשווקים המשתנים בקצב מהיר

חיינו מתנהלים כיום בקצב שונה, מהיר יותר. התקשורת מתקדמת כל העת, בכל ההיבטים, והופכת למהירה יותר מתמיד ובמקביל יכולותיה מתרחבים בקצב מסחרר. בעקבות השינויים האלה, מקצועות מסורתיים הולכים ונעלמים. השווקים המשתנים מחייבים הסתגלות מהירה שכן, סטייה קטנה מהדרך, יצירת פיגור קטן, מכל סיבה שהיא ואתם כבר מחוץ למשחק. הדבר דומה לריצת מרתון, אתה נמצא בקו הזינוק עם כל האצנים הראשונים, אבל דריכה על אבן קטנה שיוצרת עיכוב, שניות קריטיות הולכות לאיבוד ואתה מחוץ למרתון, מחוץ למשחק.

אם נדמה את ריצת המרתון למרוץ בעולם העסקים. הרי לעסק אין את הפריווילגיה למעוד מאבן קטנה, ולעבור לסוף התור כי משם קשה מאוד לחזור ולהתאושש חזרה. הארגון צריך להיות ערוך היטב מבחינה שיווקית לכל השינויים השונים ולא להישאר מאחור.

חוסנו של ארגון נמדד בין היתר: ברמת איכות המוצר, במיוחדות שלו, בשרות יעיל, ביכולתו למכור במחיר סביר, בשימוש ביכולותיו הקוגניטיביות לשדרוגים שונים, יצירתיות, התייעלות מערך הלוגיסטיקה במטרה להישאר עם רווח הוגן. כל זאת ממצב את העסק במקום טוב וגבוה, באופן שכדאי לקנות ממנו ולעשות איתו עסקים. המיצוב מביא לשיפור ביצועי במערך השיווק והמכירות של העסק, כאשר עלות השינוי לארגון, אין עלות או לכל היותר עלות מינימלית. הארגון עושה שימוש במשאבים הקיימים שלו, בכוח האדם הנוכח בעסק וכך בשינוי התפיסה בניהול השיווק נעשה חסכוני, יעיל ורווחי יותר.

היכולות של הארגון להתמודדות בשווקים משתנים:
במספר פעולות ניתן להעלות את תפוקת הארגון ליכולות יוצאות דופן, ולעליית רווחים של מאות אחוזים. היכולות הללו, מכשירות את הארגון להתמודדות בשווקים המשתנים.
· טיפוח ההון האנושי - יצירת בסיס חזק ואיתן של הון אנושי בארגון, עם יכולות לגמישות וזמינות לשינויים. יש להעביר את המועמד לתפקיד בחינת התאמה לתפקידו המסוים, לפי הגדרת הארגון.
· הדרכה להעצמת העובד לניהול כלכלי משפחתי במסגרת זו, חובה לקיים לימוד משותף עם בת הזוג של העובד, כיצד לנהל את העסק המשותף החשוב שלהם, את משפחתם. עובד מנצל רק כ- 20% מיכולותיו כאשר הוא מוצף בטרדות כלכליות הנובעות מחוסר בדיאלוג הזוגי במשפחה והיעדר ידע לניהול פיננסי נכון. הכשרת העובד בניהול הכלכלי בהווה ובעתיד של משפחתו נותנת ערך מוסף גדול לעובד, ומגדילה את ניצול יכולותיו בארגון לכ – 80% מיכולותיו.
· הכשרה מקצועית - הכשרת העובד לתפקידו המסוים והייחודי, בלימוד חיצוני מתאים. כאשר קיימת חשיבות עליונה, בהדרכה שוטפת ולימוד גם בתוך הארגון. צריכה להיות התייחסות להכשרת ההון האנושי והעלאת רמתו המקצועית כחלק קבוע בהתנהלות הארגון.
- ניהול זמן - ללמד איך לנהל בצורה יעילה את שעות העבודה בארגון על ידי ניהול זמן. לא לעסוק בדברים שוליים, אלא לעסוק בדברים החשובים וגם אותם יש לבצע בסדר עדיפות הרצוי לארגון.
· שינוי מחלקתי - שימוש ביכולות הקוגניטיביות בנושא הייחודי, של כל מחלקה. אפשר ורצוי לפרוץ נהלים קבועים, לבדוק גם המצאות הנראות על פניו דמיוניות. הכיוון הוא: ביצועים גבוהים, יצירתיות, איכות, תפוקה, עמידה בזמנים, הקטנת המלאים לפני היצור, הקטנת מלאים אחרי היצור כל זה בחשיבה "מחוץ לקופסא".
· ליווי מקצועי - לכל מחלקה יש לצרף חשב מלווה קבוע כחלק מהצוות לשם מעקב צמוד בכל התהליכים השיווקיים.

שימו לב! הצלחה של כל מחלקה בנפרד עדין אינה הצלחה! הצלחה היא רק ריכוז וחיבור ההצלחות של כל המחלקות ביחד ויצירת אסטרטגיית שיווק יעילה המתאימה לשווקים המשתנים במהירות בעת החדשה.

כיצד בונים את מערך תכנית השיווק של הארגון?
תכנון השיווק מתחיל בשלב הראשון מהלקוחות הקבועים זה יותר קל ונגיש לפעולה, בשלב השני פונים ללקוחות חדשים.
בניית תכנית שיווק עם לקוחות קבועים נעשית באופן הבא: אנשי השיווק של הארגון נפגשים עם הלקוחות, מבקשים מהלקוח סקירה על מהלכי השיווק של העונה הקודמת, היתרונות שהיו להם בעונה, החסרונות והדרכים להתגבר עליהם, בוחנים איך היה מצב תזרים המזומנים, מבקשים הצעות מהלקוח לשיפור התזרים, מכאן נבדקות האפשרויות להתמודדות עם המתחרים,האפשרויות שלהם להגדיל את היקף המכירות, ולבסוף בודקים כיצד הארגון יכול לעזור להם לחסוך בהוצאות ולהגדיל את היקף הקניות מהארגון.
בסיום התהליך: מחלקות השיווק והמכירות עורכות את הפרוטוקולים שלהישיבות עם הלקוחות. מוסיפות את תגובתם לפרוטוקול של הישיבה, מציעות דרכים לשינויים בתוך הארגון. הסיכומים מועברים לכל ראשי האגפים בארגון.
ראשי האגפים מצרפים את דעתם ומה ביכולתם לבצע בטווח קרוב ואז קובעים ישיבה להכנת טיוטה ראשונה לאסטרטגית השיווק של הארגון.

ההצלחה היא של כל הארגון כגוף בעל אמינות וחוסן כלכלי.
ארגון חכם נעשה רווחי ויעיל בתכנון שיווקי נכון - ללא עלות כספית!
חשוב להיות מוכנים לפני שיוצאים מהמרוץ!

כותב המאמר הינו יגאל קורן, יועץ עסקי לניהול בכיר
ygaelkoren1@gmail.com  

למידע נוסף בתחום זה
המידע המפורסם כאן הועבר במלואו על ידי המפרסם והינו באחריותו הבלעדית של המפרסם. ללשכת המסחר אין ולא תהיה שום אחריות, לנכונות המידע המפורסם ו/או לטיב השרות של העסק האמור.
המאמרים באתר זה משקפים את דעתו של כותבם ואין בהכרח חפיפה בינם לבין עמדות איגוד לשכות המסחר. במאמרים ו/או בידיעות ו/או בכל חומר אחר באתר אין משום המלצה או חוות דעת לפעילות או להימנעות מפעילות. קבלת החלטה כלשהי על סמך מידע כלשהו המופיע באתר הינה על אחריות המשתמש באתר בלבד.