המשבר בחברת "הוניגמן" – לא המקרה האחרון

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר אמר בתגובה לבקשת רשת האופנה "הוניגמן" לקבלת צו הקפאת הליכים כי הוא מאד מקווה שחברת הוניגמן הותיקה, אשר לה 150 חנויות והמעסיקה מעל 1000 עובדים, אכן תתאושש מהמשבר הפיננסי אליו נקלעה. עוד ציין לין כי יש גם לקוות כי ראש הממשלה ושריה יתייחסו באותה רמת דאגה לעובדי הוניגמן כפי שהתייחסו למפוטרי חברת טבע.

יחד עם זאת , התריע לין כי אם לא תבוטל במהירות מדיניות המיסוי המפלה לרעה את המגזר העסקי לעומת רכישות ממקורות חוץ בייבוא אישי, מה שהתרחש היום בחברת הוניגמן ובארה"ב יתרחש בגדול גם בישראל. זו רק שאלה של זמן.

 

 לין הסביר כי "מדיניות זו של הענקת פטור ממס ברמה של 75 דולר בייבוא אישי מקוון אולי הייתה לפני שנים נכונה במסגרת המאמצים להורדת יוקר המחיה בישראל, אולם, היום מדיניות זו הפכה להרסנית, והיא אינה מתאימה למבנה הכלכלה ואין לה כל הצדקה עניינית. זוהי מדיניות המאיימת באופן חמור על מקומות עבודתם של לא פחות מחצי מיליון מפרנסים, המועסקים במכירות קמעונאיות ובייצור מוצרים לשוק המקומי".

 

כדי למנוע את התפתחות התופעה החמורה המתרחשת כבר היום בארה"ב של קריסת רשתות קמעונאיות באלפיהן והעלולה לקרות גם בישראל, דורש לין להשוות בדחיפות את רמת המיסוי המוטלת על מוצרים בייבוא אישי לרמת המיסוי המוטלת על מכירת מוצרים כאן בישראל. "אי השוויון במיסוי חסר הצדקה, שכן גם כך יש יתרון ברמת המחיר ליבוא האישי המקוון ללא פטורים מיוחדים ממסים.  על קובעי המדיניות לקרוא במהירות את תמונת המצב ולהבין כי המדיניות האפלייתית בתחום המיסוי חייבת להיפסק".

 

לצפייה במאבק שלנו במדיניות המיסוי המפלה לחצו כאן!

למידע נוסף בתחום זה