ישראל מצטרפת לברית הלוגיסטיקה העולמית שמובילה דובאי: WLP – World Logistics Passport לעידוד המסחר הבינלאומי

ישראל הצטרפה היום (10.2.2021) כחברה עשירית לברית "דרכון הלוגיסטיקה העולמית" (WLP). ברית בינלאומית זו, שמובילה דובאי, נועדה להגדיל את היקפי הסחר בשווקים השונים העולם ותאפשר לחברות ישראליות להרחיב את היקפי המסחר עם המדינות בחצי הכדור הדרומי. בכך, ישראל הופכת למדינה העשירית החברה בברית ה- WLP לצד מדינות כמו הודו, דרום אפריקה, אינדונזיה, ברזיל, קולומביה ועוד.

טקס החתימה שנערך בצהרים התקיים במעמד ובחתימת סולטן אחמד בן סוליים, יו"ר תאגיד הנמלים, המכס ואזור הסחר החופשי של דובאי (PCFC) ומר אמיר שני, סגן נשיא איגוד לשכות המסחר בישראל, כמו גם חברים נוספים בלשכת המסחר.

מר אמיר שני, סגן נשיא איגוד לשכות המסחר הישראלי ויו"ר ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים בישראל אמר, "אנו נרגשים להצטרף כשותפים לרשת העולמית של WLP. אנו מאמינים שהעסקים החברים באיגוד יפיקו תועלת רבה מתוכנית עידוד עולמית זו, להרחבת מאגר הזדמנויות המסחר שעומדות לרשותם. שותפות זו תאפשר לחברות ישראליות להפחית עלויות ולייעל את שרשרת האספקה מישראל ואליה, תוך שימוש בדובאי כמוקד לוגיסטי כגשר לשווקים פוטנציאליים חדשים של 2.4 מיליארד צרכנים."

"הסכמי אברהם וקשריה של ישראל עם דובאי מאפשרים לה להיות שחקן ברמה אזורית ועולמית תוך פתיחת נתיבי מסחר חדשים, אפשרויות ויחסי חליפין עסקיים. הדבר יוביל להפחתה של יוקר המחיה ויעודד התרחבות עסקית בתקופה קשה זו של התפרצות נגיף קורונה. יתר על כן, התמריצים שנכללים ברמת הסיוע של ה-WLP אמורים גם לשפר את הלוגיסטיקה של הפצת החיסון נגד וירוס הקורונה".

שני הוסיף, "איגוד לשכות המסחר ימשיך להוביל את המגזר העסקי הפרטי בישראל ויקדם מסחר גלובלי חופשי על ידי בניית פלטפורמות עסקיות כגון ה-WLP וכניסה לשיתוף פעולה עם לשכת המסחר של דובאי כדי לסייע לקשרי גומלין בין העסקים".

לדברי שני, "WLP מאפשר לחברות להצטרף לשרשרת אספקה בינלאומית המחויבת ליעילות וחסכון. ההטבות שניתנות לחברות כוללת הקלות בעלויות שינוע, קיצור זמני המתנה, צמצום דרישות מכס, הכרה בחברות כשותפות בינלאומיות ועוד. הטבות אלה בשילוב הפוטנציאל העצום של אזורי הסחר בדובאי כשער לשוק של 2.4 מיליארד צרכנים ברדיוס טיסה של 5.5 שעות יוביל לצמיחה והתפתחות כלכלית משמעותית של חברות בישראל. באמצעות ה-WLP, עסקים יהיו צפויים לחסכון של 25% בעלויות השינוע ושל 10% בזמן ההמתנה בהובלת סחורות, ובכלל זה הוזלה משמעותית במעבר סחורות בין ישראל למדינות דרום מזרח אסיה דרך דובאי לעומת דרכי השינוע הקיימים כיום".

תכנית WLP תספק לעסקים הטבות כלכליות ואחרות בהתאם לנפחי המסחר ולפי תכנית בת ארבע רמות. ב-WLP כלולים שחקנים משמעותיים כגון UPS, פייזר, סוני, ג'ונסון את ג'ונסון ו-LG. ה-WLP מספקת לחברים פעילים גם גישה להטבות מגוונות בהתאם לערך המסחר ולתדירותו. מאז השקתה בשנת 2019, ברית ה- WLP גלגלה מסחר בערך כולל של למעלה מ-3 מיליארד דירהאם וצברה הישגים ניכרים.

כחלק מהשתתפותה של ישראל ב-WLP, היא תהנה גם מחברות בתוכנית סיוע לארגונים הומניטריים בתקופות משבר. במקרה של משבר הקורונה הרי חברות בתוכנית WLP העוסקות בייצור והפצה של חיסונים נגד וירוס הקורונה יקבלו הטבות מיידיות בעלות וזמן המתנה. פרק הסיוע ההומניטרי של תכנית WLP מקדם ומחזק את עמדתה של דובאי כמוקד לוגיסטי עולמי בתקופות משבר לשם שינוע אספקה הומניטרי.

ההערכה היא שעם כניסתה של ישראל לתוכנית, תחזקנה שתי המדינות את הקשרים ההדדיים שלהן באמצעות שיתוף פעולה הדוק בהפצת החיסון נגד וירוס הקורונה ובחיזוק שרשראות ההפצה שלו. בנוסף לכך, תיהנה ישראל מכמות מטענים מוגדלת דרך דובאי ותוכל להציע לארגוני סיוע הומניטרי מוקד לוגיסטי יעיל וממוקם במקום מרכזי.


מצ"ב גלריית תמונות מהארוע בזום

מצ"ב הודעות לעיתונות בעברית, אנגלית וערבית

לפניות ובירורים בנושא נא מלאו טופס מטה    

*
*
*
*
*
*
*
Change the CAPTCHA code
למידע נוסף בתחום זה