בט"ו בשבט הקרוב נצרוך פירות יבשים בשווי של כ-350- 400 מיליון ש"ח

בתקופת החג צריכת הפירות היבשים גדלה בכ-50% מכל חודש אחר במהלך השנה. שוק הפירות היבשים נאמד בכ-3 מיליארד ש"ח בשנה, כאשר בתקופת החורף חל גידול של כ-50% בצריכת פירות יבשים, ביחס לקיץ.

ענף המזון באיגוד לשכות המסחר צופה כי נתוני מכירות הפירות היבשים לקראת ט"ו בשבט, שייערך בעוד מספר ימים, יסתכמו בכ- 400-350 מיליון ש"ח. כ-50% - 70% ממשקי הבית יקנו פירות יבשים כלשהם לקראת ט"ו בשבט, כאשר הפירות המבוקשים ביותר הם תמרים, שזיפים, צימוקים, משמשים, אגוזים ותאנים.

לדברי ורד מוצפי, מחברת 'משה מוצפי יבוא ושיווק מזון' החברים בענף המזון באיגוד לשכות המסחר: "בשנים האחרונות אנו עדים לעליה מבורכת במודעות לבריאות בחברה הישראלית. רבים החלו לשים דגש על רכישת מוצרים איכותיים ובריאים ולהפחית את צריכת המזון מהחי, ובשר בפרט, ולהחליפו בחלבון מהצומח, פירות יבשים ואגוזים. לישראל נכנסו מוצרים חדשים ובריאים, כמו הסופר אגוז- פילינאט, הנחשב לבעל רמת ויטמין E הגבוהה מכל אגוז אחר, משמש כמקור לברזל, סידן, מגנזיום, ויטמין A ו-C  ועוד, והוא בעל ערך קלורי נמוך במיוחד".

בשנים האחרונות, ובכל שנה יותר מקודמתה, אנו עדים למודעות הולכת וגדלה לצבעי מאכל וסוכר בחלק מהפירות היבשים. רבים עדיין צורכים פירות מסוכרים, אך המספרים במגמת ירידה ופחותים באופן משמעותי מהפירות המסורתיים. במקום פירות מסוכרים יש עליה בצריכת הבננה המיובשת שלא כוללת תוספים ונחשבת לבריאה יותר, וכן בפירות האורגניים או המיובשים באופן טבעי.

על פי נתוני ענף המזון באיגוד לשכות המסחר, מחירי הפירות היבשים ירדו השנה בכ-20% לעומת השנה שעברה, מכמה סיבות: ראשית, בשנה שעברה המחירים עלו משמעותית עקב היצע נמוך שנבע מפגעי מזג אוויר במדינות שונות. כמו כן, רפורמות בנושאי מכסים שעדיין נמצאות בתהליך, כבר החלו לתת אותותיהן בהוזלת מחירי הייבוא, מהן נהנים בסופו של דבר הצרכנים. ענף המזון מברך על רפורמות אלו ומצפה להמשך קידומן, לטובת כלל הציבור.

למידע נוסף בתחום זה