איגוד לשכות המסחר, ארגון העסקים והמעסיקים הגדול בישראל, מייצג אלפי חברות מהגדולות במשק, עסקים בינוניים וקטנים. באיגוד למעלה מ 100 ארגונים, חטיבות וענפים. העסקים החברים בלשכת המסחר נהנים מסל שירותים רחב - סחר חוץ, יעוץ ומידע בנושאי יבוא, מכס, תקינה, ייעוץ משפטי, חוזים, שירותי גבייה, יחסי עבודה, מכללה עסקית, כלכלה, מסים, מרכז מידע, בוררות עסקית, הסדרים, הטבות, כח ענפי, מועדונים עסקיים, נטוורקינג, הזדמנויות עסקיות, מכרזים ותערוכות.
   
 
חפש
 
שם משתמש
סיסמה
קבלת סיסמא
  זכור אותי במחשב זה
 
אודותינו שירותים סחר חוץ חטיבות וענפים קרנה ATA פרסומים מכללה רשת עסקית English
 משפט ועבודה   כלכלה ומסים   מועדונים עסקיים   נטוורקינג   מרכז מידע   אגף השיווק   הטבות לחברים   גביית חובות   סיווגים ענפיים  

Share |

לין: ההצעה להטיל "מס פיתוח" חדש - הוא בפועל רישיון לעשוק את הציבור ולעודד את אי היעילות ברשויות

25.07.2010

בחוק ההסדרים הוכנסה הצעה לקביעת "מס פיתוח" המחייב את הרשויות המקומיות להטיל מס עירוני חדש, בנוסף למסים הקיימים.
באיגוד לשכות המסחר מתריעים כי ההצעה מקנה סמכויות לצוות בינמשרדי לקבוע בתקנות את הסכום אותו תגבה הרשות המקומית כמס פיתוח. כמו כן, מגדירה ההצעה מראש מנגנון אישור חריג להעלאה של עד 40% מעל המס שיקבע בתקנות.


"בדרך עקלקלה וחמקנית מבקש משרד האוצר לאפשר לרשויות המקומיות לעשוק את כלל הציבור ואת המגזר העסקי", אומר עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכת המסחר, בעקבות ההצעה להטיל מס חדש מטעם הרשויות המקומיות אשר יקרא מס פיתוח. ההצעה למס החדש שולבה בחוק ההסדרים לתקציב 2012-2011.

לין מסביר: "נסתר מעיני הציבור ומובלע בתוך דפיו היבשים של חוק ההסדרים במשק המדינה, נולד לידת חטא מס חדש שהוענק לו שם מעורר השראה - מס פיתוח. אם מס זה יאושר, הוא יהפוך לאחד המסים הבלתי צודקים והעושקים בישראל. מדהים שמס זה נבלע עד היום מהעין הציבורית".

לין מדגיש כי המס החדש יוטל על ידי הרשויות המקומיות על הציבור בכללותו ועל העסקים, וזאת בנוסף על מסי הארנונה הקיימים. "כגוף המייצג את המגזר העסקי שנושא בעיקר נטל המיסוי העירוני, איגוד לשכות המסחר מתנגד בכל תוקף להטלת מס חדש בלתי צודק על המגזר העסקי ועל ציבור התושבים" אומר לין.

"זוהי דרך פסולה להעמיק את חוסר היעילות של הרשויות המקומיות. במקום שמשרד האוצר ידרוש מהרשויות המקומיות להתייעל ולצמצם הוצאות, הוא יאפשר להן להעלות את רמת הבזבזנות על חשבון התושבים והעסקים ויעודד אותם לנפח מנגנונים. זהו מס אשר רשויות רשלניות ובזבזניות ישתמשו בו להנצחת חוסר היעילות ולא לשם מטרות פיתוח", מוסיף.

באיגוד לשכות המסחר מציינים כי מדובר במס כללי ללא שום ייעוד ספציפי ומוגדר וללא לוחות זמנים מוגדרים.

באיגוד לשכות המסחר מדגישים עוד, כי המנגנון המוצע אינו כפוף או מותנה בהגשת ובאישור תוכניות פיתוח, ומקנה לרשות המקומית דרגת חופש בלתי סבירה להעלות מס עירוני חדש על התושבים והמגזר העסקי ללא כל תקרה או הגבלה. "בכל פעם שהרשות המקומית תצבור גירעונות, כתוצאה מאי יעילות או בזבוז, היא תפעיל לחצים על משרדי הממשלה על מנת להגדיל את תקרת המס. תיווצר דינאמיקה של העלאות מס בלתי פוסקות".

באיגוד לשכות המסחר מוסיפים כי ההצעה הוכנסה לחוק ההסדרים מבלי שנערך דיון ציבורי מקדים. "לא מתקבל על הדעת, שמס בעל השפעות דרמטיות על תושבי הרשות ועל עסקיה, יתקבל בלי שיתקיים דיון ציבורי מעמיק על תוכנו ועל השפעותיו הרוחביות לטווח הארוך", מוסיף ואומר לין. הצעה זו עלתה לדיון עוד בשנה שעברה, וכבר אז נפלה בוועדת הפנים כתוצאה מהתנגדות חברי הכנסת בוועדה. למרבה הפלא, הצעה זו חזרה במתכונת משופרת גם השנה.
שלח הדפס
Share |
שירותי לשכת המסחר
אירועים
הזדמנויות עסקיות
הטבות
חנות ספרים
יעוץ כלכלי
יעוץ משפטי
כלכלה ומיסים
מאמרים
מועדונים עסקיים
מידעונים
מרכז מידע
נטוורקינג
ספרים
גביית חובות
ענפים וחטיבות
סיווגים ענפיים
חטיבת היועצים העסקיים    
רשת עסקית
מכרזים הפוכים
סחר חוץ
הסכמי סחר
יבוא מכס ותקינה
לשכות השירות לסחר חוץ
מדינות
סחר חוץ - מידע
קרנה
קשרים בינלאומיים
תעודות מקור ואישורי מסמכים      
פורומים
פורום חברות משפחתיות
פורום לניהול מכירות
פורום מדברים שיווק
פורום סחר חוץ יבוא ויצוא     
פורום היועצים העסקיים


הטבות לחברי הלשכה
הנחות בטיסות אל על
ביטוח בריאות
תווי שי – תו הזהב
תווי שי – רב תו
תווי שי – תו ישראל
אמריקאן אקספרס
המכללה העסקית
הדרכות פנים ארגוניות
חנות ספרים
למה ללמוד אצלנו סחר חוץ
למה ללמוד אצלנו קורסי העשרה מקצועיים
מרצים כותבים
קורסים - מכירות שיווק
קורסים - חשבונאות כספים שוק ההון
קורסים - יישומי מחשב
קורסים - ניהול
קורסים - סחר חוץ
קורסים - רכש לוגיסטיקה
קורסים - שפות
שותפים ברשת של המכללה העסקית
הצטרפו ללשכת המסחר

אודות ועזרה
אודות האיגוד
כל התכנים באתר
מפת אתר
עזרה
צרו קשר
שיתופי פעולה עם האתר
שותפים ברשת של איגוד לשכות המסחר
תקנון
קיאקיםהסרת שיערהצטרף ללשכת המסחראדריכליםלימודיםקידום אתריםסאמר סקולאיגוד לשכות המסחרמפת עמודי ההזדמנויות העסקיותאינסטלטוררהיטיםבתי מלון

מערכות אינטרנט אירגוניות - איקומטרייד